NEN.png
snakeurmerk-300x271.jpg

Wat doet een payrollingbedrijf?

Een payrollingbedrijf neemt verschillende zaken omtrent het werkgeverschap van de opdrachtgever over. De werknemer komt in dienst van het payrollingbedrijf, en wordt ook door het payrollingbedrijf verloond. Voor de werknemer betekent dit dat alles omtrent het dienstverband door de payroller geregeld wordt. De meest belangrijke zaken zijn hierbij:

  • Contracten: de arbeidsovereenkomsten worden tussen het payrollingbedrijf en de werknemer gesloten
  • Loonstroken: De werknemer ontvangt iedere maand (of welke periode er afgesproken is) de loonstroken
  • Jaaropgave: Ook de jaaropgave zal door het payrollingbedrijf aan de werknemer overlegd worden
  • Betalingen: Wel zo belangrijk: de payrollorganisatie is ook degene die de lonen uitbetaald
  • Pensioenen: Is er een afspraak gemaakt over pensioenen? Dan zorgt de payroller ervoor dat de premies hiervoor netjes worden afgedragen
  • Ziekte/verzuim/vakanties: ook de administratie omtrent ziektes en vakanties worden door het payrollbedrijf verwerkt. Hierbij geldt natuurlijk ook dat er veelvuldig contact moet zijn met de werkgever.

Waarom werkgevers voor payrolling kiezen

Voor werkgevers is payrolling een gemakkelijke optie. Er zijn meerdere redenen denkbaar waarom een werkgever de keuze zou maken voor een bureau dat de arbeidsovereenkomsten en alles daaromheen op zich neemt.

  • De werkgever wil minder risico lopen: personeel is altijd een risicovolle factor in een bedrijf. Door het juridisch werkgeverschap bij het payrollingbedrijf neer te leggen, voorkomt de werkgever deze risico’s.
  • Administratie: bij het in dienst hebben van personeel, komt nogal wat administratie kijken. Veel werkgevers hebben niet de ervaring om dit allemaal zelf te regelen, wat betekent dat er meestal een (externe) account of boekhouder ingehuurd wordt om de loonstroken te maken en de premies te berekenen. Door het personeel bij een payrollingbedrijf onder te brengen, is het payrollingbedrijf hier verantwoordelijk voor. Doordat payrollers veel personeel in dienst hebben en systemen hebben ingericht om de administratie hiervan zo makkelijk mogelijk te maken, kunnen hier aanzienlijke kostenbesparingen op gemaakt worden.
  • Betalingen: bij de verloning van personeel komen verschillende betalingen kijken. Dit gaat van de salarissen tot vakantiegeld tot verschillende premies. Het payrollingbureau zorgt ervoor dat dit altijd netjes en op tijd gebeurt.

Wat doet een payrollingbedrijf dus?

Een payroller kan dus gezien worden als een externe personeelsafdeling. De werkzaamheden van een payrollingbedrijf lopen van salaris- en personeelsadministratie tot verloning naar verzuimbegeleiding en advisering bij personele vraagstukken. Dit is dus iets anders dan een bemiddelingsbureau, die juist kijkt naar het selectieproces van personeel.

Een payrollingbedrijf neemt alle taken van een personeelsafdeling op zich, op de werving en selectie na. Dit kan eventueel door een bemiddelingsbureau opgepakt worden. Ook hiervoor kunt u ons benaderen, wij helpen daar graag bij. Uiteraard blijven ook de interne aangelegenheden, zoals het voeren van de evaluatiegesprekken en salarisonderhandelingen, gewoon bij de opdrachtgever liggen.

Wilt u weten welke werkzaamheden wij bij uw organisatie uit handen kunnen nemen? Neem dan gerust even contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Onze modules

CheckIn
Sign
Time
UnZip
LookUp